taanbaas architect herbestemming

Architect herbestemming

Herbestemmen heeft de toekomst

Bij Taanbaas zijn we gek op gebouwen met een geschiedenis en geven we deze graag een nieuwe toekomst! We gaan op zoek naar de kwaliteiten van een gebouw en versterken die. De verbeterpunten snijden we eruit of pakken we aan. Op die manier blazen we met een herbestemming een bestaand gebouw weer nieuw leven in en maken het weer klaar voor de toekomst.

Een nieuwe laag

Als architectenbureau zijn we betrokken bij het ontwerp en realisatie van de herbestemming van verschillende gebouwen en gebieden. Dit gaat vaak om monumentale gebouwen (gemeentelijk of rijksmonument). Maar ook in onaantrekkelijke kantoorgebouwen zetten we graag onze tanden! We voegen een nieuwe laag aan de geschiedenis van een gebouw toe. Met respect voor het bestaande en toevoeging van het nieuwe programma. Op die manier ontstaat er een nieuw gebouw wat zowel het verhaal van vroeger als van nu vertelt.

Analyseren

Bij een herbestemming is het belangrijk te analyseren hoe de structuur van het gebouw in elkaar zit. Op die manier wordt het gebouw begrepen en kunnen we op zoek naar een invulling die op een logische manier in en bij het gebouw past, zonder het pand geweld aan te doen. En kunnen we het gebouw op een goede manier verduurzamen, zodat het voldoet aan de standaarden van deze tijd. Het is het mooist als het voelt alsof het gebouw gemaakt is voor de nieuwe functie, terwijl nog wel te zien is dat het ooit met een ander doel gebruikt werd.

Doe met ons mee!

Weet je een gebouw wat volgens jou een nieuw leven verdient? Laat het ons hier weten dan gaan we er samen mee aan de slag!

Wat onze opdrachtgevers over ons zeggen

Relevante projecten

Wie zijn wij?

Taanbaas, opgericht in 2015 door Peter Baas, is een gepassioneerd architectenbureau dat zich richt op het aanpassen, verbouwen, herbestemmen en transformeren van bestaande gebouwen en monumenten. Met een professioneel team werken we met veel ambitie en enthousiasme aan diverse projecten in deze specifieke niche.