taanbaas architect transformatie

Architect transformatie

Transformeren voor de toekomst

Bij Taanbaas hebben we een voorliefde voor gebouwen met een verleden en transformeren ze graag naar de toekomst! We identificeren de unieke kwaliteiten van een gebouw en versterken deze. Eventuele tekortkomingen worden aangepakt of geëlimineerd. Op deze manier geven we een bestaand gebouw een nieuw leven en maken het klaar voor de toekomst.

Het verhaal gaat verder

Als architectenbureau zijn we nauwbetrokken bij het ontwerp en de realisatie van de transformatie van diverse gebouwen en gebieden. Dit omvat veelal monumentale gebouwen, zowel gemeentelijke als rijksmonumenten. Maar daarnaast nemen we ook graag wat minder geliefde panden zoals kantoorgebouwen onder handen! We voegen een nieuwe dimensie toe aan de geschiedenis van een gebouw, waarbij we respect hebben voor het bestaande en tevens het nieuwe programma integreren. Op deze manier ontstaat er een vernieuwd gebouw dat zowel het verhaal van het verleden als van het heden vertelt.

Wat onze opdrachtgevers over ons zeggen

Analyse

Bij het transformeren van een gebouw is het van belang om de structuur van het pand nauwkeurig te analyseren. Op deze manier kunnen we het gebouw begrijpen en op zoek gaan naar een passende invulling die op een logische manier integreert met de bestaande structuren, zonder dat het karakter van het pand verloren gaat. Bovendien vinden we het belangrijk om het gebouw op een duurzame manier te vernieuwen, zodat het voldoet aan de hedendaagse standaarden. Het streven is om een naadloze integratie te creëren tussen de nieuwe en oude functies, zodat het voelt alsof het gebouw altijd al bedoeld is geweest voor het nieuwe gebruik,terwijl ook de oorspronkelijke functie nog zichtbaar is.

Doe mee!

Weet je een gebouw wat volgens jou een nieuw leven verdient? Laat het ons hier weten dan gaan we er samen mee aan de slag!

Relevante projecten

Over ons

Taanbaas is een architectenbureau, in 2015 opgericht door Peter Baas. Met veel ambitie en passie wordt er met een professioneel team gewerkt aan diverse projecten met de focus op aanpassen, verbouwen, herbestemmen en transformeren van bestaande gebouwen en monumenten.