architect monumenten taanbaas

Architect monumenten

Werken aan monumenten

Werken aan een monument vraagt een zorgvuldige aanpak. Als een woning of een gebouw de status heeft van rijksmonument of gemeentelijk monument betekent dit dat het om een bijzonder gebouw gaat met waardevolle kenmerken die beschermd zijn, zodat ze niet aangetast worden of verloren gaan.

Mogelijkheden

Dat een monument beschermd is wil niet zeggen dat er niets mag. Met een goede analyse van de kwaliteiten en de structuur en een zorgvuldige aanpak is er juist veel mogelijk. Inmiddels hebben wij verschillende monumenten (zowel rijksmonumenten als gemeentelijke monumenten) aangepast door ze te verbouwen, uit te breiden en/of te verduurzamen en op die manier weer klaar gemaakt voor de toekomst.

Verduurzaming

Veel monumenten voldoen niet aan de huidige eisen op het gebied van energieverbruik, comfort en duurzaamheid. Ondanks de beschermde status is het ook bij monumenten mogelijk deze weer te laten voldoen aan de normen van deze tijd. We hebben diverse monumenten voorzien van een nieuwe isolerende schil, goed isolerend glas met behoud van het authentieke uiterlijk en moderne installaties.

Subsidie

Er bestaan diverse subsidies voor zowel herbestemming, verduurzaming als onderhoud en instandhouding van monumenten. We hebben voor meerdere eigenaren van monumenten deze aanvraag gedaan en de subsidie toegekend gekregen.

Wat onze opdrachtgevers over ons zeggen

Het ontwerpproces met Taanbaas was heel prettig, informeel en we begrepen elkaar goed. Goede tips, goed overleg met de gemeente en welstandscommissie en een goed resultaat.

Ingrid & Peter

Het contact was prettig, de communicatie verliep vlot en Peter is op de hoogte van relevante regelgeving.

Aimée & Rogier

Erg tevreden!

Daniël en Saskia

Heeft u een monument?

Heeft u een monument en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een uitbreiding, verbouwing, verduurzaming of subsidie? Neem contact met ons op, dan bespreken we in een kennismakingsgesprek de mogelijkheden.

Relevante projecten

Wie zijn wij

Taanbaas is een architectenbureau, in 2015 opgericht door Peter Baas. Met veel ambitie en passie wordt er met een professioneel team gewerkt aan diverse projecten waarbij er niet gerust wordt totdat de beste oplossing boven water is!